top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDenise de Haan

Vrijheid, introspectie en soms rauwe pijn: wat 4 weken alleen reizen kan doen!


4 Weken geleden begon het avontuur! En wat was het een gave reis. Nodig ook!

7000 Kilometer verder en 7000 inzichten rijker, hebben me op z’n minst weer wat ‘steviger’ gemaakt!

Ik begon dit avontuur met angstzweet. Wat als ik het niet kan? Wat als iedereen mij vergeet? Wat als ik verpieter daar in Italië? Waarom zou ik dit willen? Het hele orkest was aan op de dag van mijn vertrek en wat heb ik me hierop verkeken! De distinctie tussen ‘eenzaamheid’ en ‘alleen zijn’ werd al snel duidelijk. Eenzaamheid staat los van alleen zijn. Het is een sensatie die je ervaart als dat wat van binnen leeft en buiten aan de hand is totaal niet in lijn liggen met elkaar. Dat het niet congruent is. Dat komt ook vooral omdat je jezelf in de steek laat. En als ik nu even brutaal eerlijk ben tegen mezelf, that’s exactly what I did. Aan de lopende band beslissingen gemaakt op basis van angst, omdat ik niet meer vertrouwde op m’n eigen kompas. En dan gaat het leven er alles aan doen je te ontregelen. Zodat je weer op koers kan komen..

Ik was geneigd de laatste jaren als ‘verloren’ te zien. Mijn zwakste tijd. Is niet waar. In de loopgraven zitten alle lessen. Ik had die niet kunnen zien als ik daar niet in had gezeten. Wat er mis ging met mij in de liefde, in mijn onderneming en waarom ik afgelopen januari nog een keer misstapte. Ik was aan het bloeden, maar liet mezelf ook steeds gewond achter. Maar het is goed. Ik wist/kon niet beter. 1 Ding is (opnieuw) duidelijk geworden en dat is waar ik altijd voor heb gestaan: als je durft te springen, afscheid durft te nemen van dingen die niet werken, vangt het leven je op. Als je ‘nee’ durft te zeggen, maak je ruimte voor de ‘ja’.

Dus stap ik hierna met volle overgave het leven in en verwelkom alles wat het me gaat brengen. Op het gebied van de liefde, vriendschap, gezondheid en werk. Ik stop met weg rennen van wie ik ben en zal met de dag beter proberen te zijn in hoe ik gecommitteerd kan blijven aan mezelf, zodat er ook meer ruimte is voor de/een ander!


Learning out loud in uncharted waters!


Ik heb ook nog een podcast gemaakt over mijn reis. Mocht je meer willen weten, via onderstaande knop kom je direct bij de aflevering!‘Volg niet de aangegeven richting

Volg niet de route die je kent

De omweg is veel mooier

Je ziet meer langs een weg die je niet kent’


- Stef Bos


35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page